WYDARZENIA ROKU SZKOLNEGO 2016/2017 , 2017/2018 / RODZICE NA SCENIE - JASEŁKA

15590854_1211894355572152_2425927206937594149_o.jpg,

Dnia 17.12.2016r w Domu Kultury w Sidzinie odbyło się uroczyste spotkanie Jasełkowe zorganizowane przez nauczycieli ZSP Przedszkola w Sidzinie z udziałem rodziców dzieci przedszkolnych oraz nauczycielek. W rolach głównych wystąpili: Joanna Dubiel, Beata Stasica, Anna Gaszek, Marcin Rojek, Marcin Duda, Paweł Rozmus, Bartek Mika, Anna Trembowska , Alicja Biela, Joanna Sperka, Magdalena Janik, Marta Dziergas, Dorota Setla, Agnieszka Osińska, Paulina Srogoń, Dorota Kuś, Dorota Witaszek ( nauczyciel), Edyta Kraus (nauczyciel). Profesjonalną oprawę muzyczną zapewnił przyjaciel naszego przedszkola – Marcin Lorek. Zaproszeni goście i społeczność lokalna tłumnie przybyli na to spotkanie. Pomysł Jasełek z udziałem dorosłych początkowo spotkał się z wielkim zaskoczenie      i niepewnością. Jednak każda kolejna próba utwierdziła organizatorów w przekonaniu , że pomysł był strzałem w dziesiątkę, który odkrył drzemiące głęboko talenty. Rodzice z wielkim zaangażowaniem przyjęli powierzone im role, które odegrali jak prawdziwi aktorzy. Nauczyciele serdecznie dziękują rodzicom dzieci przedszkolnych za poświęcony czas , przygotowanie strojów i wspaniałą atmosferę jaka towarzyszyła wszystkim podczas przygotowań. Aktorzy po przedstawieniu zostali nagrodzeni gromkimi brawami. Następnie odbyło się wspólne kolędowanie wprowadzające w okres świąteczny.

• Data aktualizacji: 2024-11-22 13:17
  • |
  • Licznik odwiedzin: 755 336