„Czy to jutro, czy to dziś, wszystkim jest potrzebny Miś!”
Mimo coraz nowocześniejszych i coraz bardziej atrakcyjnych zabawek, moda na misie nie przemija. Dlatego w naszej szkole 26 listopada, obchodziliśmy Światowy Dzień Pluszowego. Dzień ten był obchodzony inaczej niż zwykle.
Uczniowie wraz ze swoimi Misiami wzięli udział w „Urodzinach Pluszowego Misia” na platformie teams. Na początek wszyscy zaproszeni goście przedstawili swoich pluszowych przyjaciół z którymi przybyli. Bibliotekarz w formie prezentacji przybliżył historię Pluszowego Misia. Dzieci przywoływały imiona wszystkich znanych sobie misiów z bajek oraz wysłuchały piosenek o misach, których imiona podano. Podczas urodzin uczestniczyły także w quizie „Co wiem o Misach”, czytały wiersze z podziałem na role, śpiewały wspólnie piosenki – „Jadą, jadą misie…”, „Pokochaj pluszowego Misia”, „Misie dwa …” „Jedna łapka, druga łapka …”, rysowały misia mając zamknięte oczy.
Na zakończenie jak przystało na urodziny wszyscy złożyli życzenia solenizantowi oraz odśpiewali sto lat. Miś zaprosił wszystkich uczestników na małe „co nieco” już w szkole.
Uczniowie wykonali także portrety swoich pluszowych przyjaciół.
Wyniki konkursu "Mój przyjaciel Pluszowy Miś"
I miejsce - Antonina Rozmus kl.II
II miejsce - Emilia Duda kl.II
III miejsce - Alicja Trembowska kl.II
Oliwia Czarnecka kl.III
Wyróznienie:
Jakub Kotela kl.II
Wszyscy uczesnicy zabawy otrzymali Dyplom Przyjaciela Misia.
Dziękuję wszystkim za zaangażowanie!